Om stora träd och saffran


Mitt stora älskade fiolfikus träd har fått flytta från sin vanliga plats i vardagsrummet, för att ge plats åt julgranen. Efter förra årets flytt straffade den mig med att tappa 50 % av alla sina vackra blad. Kanske har det något att göra med att jag även passade på och planera om den i större kruka. Jag gjorde alltså allt som man INTE ska göra med en fiolfikus under vintern då trädet står i vila.. Men, det är med all säkerhet det ljusaste stället i huset så jag håller tummarna på att den mot alla odds kommer trivas bättre här i köket.


Är det någon som trivs i köket så är det jag! I går blev det både en hel del julgodis bak och jag svepte även ihop en julig och super god frukost vid 14 tiden på eftermiddagen. Ja, det är så det blir när jag är utan barn… Jag jobbar, passar på och plåtar lite medan det finns dagsljus, slänger in en tvättmaskin, såg dokumentären Den bästa mannen, ja lite så! Ni hör, tiden bara susar iväg och rätt som det var var klockan två på eftermiddagen och jag gick fortfarande runt i min underbara morgonrock!

Det blev en julig saffran och clementin gröt med kakaodoppade dadlar. Till gröten serverade jag varm havremjölk och ringlade lite honung över. Himmelskt gott blev det..
Lika delar havregryn, chia frön och kokosflingor. En nypa salt, två nypor saffran, saften av en clementin och en skvätt havremjölk. Blanda och låt stå i en kvart. Klart!

För mig är saffran det mest juliga man kan krydda maten med, har ni några saffran favoritrecept att dela med er av??

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *