Regent Chalet


Efter vårt yogaretreat kände vi alla att vi ville stanna kvar i i Hua Hin regionen. Barnen var sugna på att hänga vi en pool och jag ville bo vid stranden och helst undvika stora opersonliga hotell komplex. Vi checkade in på Regent Chalet, en lugn eco-friendly liten resort som hade allt vi ville ha. Typiska träbungalows i en underbar uppvuxen exotisk trädgård precis vid havet.

Jag kände mig i himmelriket med alla exotiska blommor, palmer och underbara träd som växte runt oss.

Det bästa med att resa österut är att man vaknar tidigt på morgonen. Barnen däremot sov länge, på så sätt fick jag lugna, välgörande morgnar. En promenad längst havet i soluppgången och en massa tid för att läsa på verandan! Jag brukar inte hitta tiden för att läsa när jag är hemma men på denna semestern fanns det massor av tid och jag slukade tre böcker, Not that kind of girl och Love Warrior. Älskar hur Elena Ferrante skriver, jag sträckläste Dagar av ensamhet på två dagar!

Vår bungalow hade två våningar så killarna sov på loftet och jag och Cleo sov på nedan våningen.

Åh, vad jag saknar min frukost som oftast bestod av papaya, mango, mangosteen och vattenmelon. Kidsen var väldigt glada för att det serverades scramble eggs och pannkakor, speciellt efter en hel vecka med vegansk mat! Allt smakade förstås himmelskt som det ofta gör när man intar frukostsen på en terass över havet!

Dagarna spenderades i poolen och även lunchen intogs där…

Inget går upp emot en Pad Thai under parasollet med en bra bok!

På hotellet fanns det alltid något kul att hitta på för barnen, tennis, ridning, cykelturer, pingis och olika pyssel som servett-vikning och matlagning. Men det bästa var förstås att bada i poolen och att det fanns wi-fi i alla public areas;)

Det är den första långresan jag åkte på själv med tre barn sedan jag separerade från deras pappa. Visst var jag lite orolig för hur det skulle gå, tanken om något skulle hända när man är ensam med tre barn kan kännas lite skrämmande. Men allt gick så otroligt bra trots att jag behövde spendera en dag på sjukhus med min älsta son då han blev bränd av en brännmanet. Det är när något sådant händer som man upptäcker att man inte alls är ensam, tvärt om! Det finns så många hjälpsamma människor runt om oss som gärna hjälper till när det behövs. Tiago tyckte att sjukhusvistelsen var så mycket bättre i Thailand än det han har upplevt i Sverige och det hade endast med det personliga mötet att göra! Thailändarna är så omtänksamma och varma människor, det var fint att barnen fick uppleva detta!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *