Så driver du Magnolian i blom


Äntligen blommar magnolian på min köksbänk. Nu känner jag att nedräkningen inför vårens sprakande fest går i gång, det är inte särskilt långt kvar nu. Magnolian är min absoluta favorit. Älskar att den blommar på bar gren och är det första trädet på våren som blommar. Kanske har den blivit en favorit då min stora Prakt Magnolia nästan alltid lyckas pricka in och  blomma på min födelsedag, den 26 april.

Lyckan att knipsa av grenar av det stora trädet redan nu i Februari och driva i blom inne i stugvärmen.
Men hur gör man på bästa sätt? Jo, snitta kvisten parallellt precis som man gör med snittblommor så att kvisten får en lång snittyta. Skrapa bort lite av barken i ändarna så att dom kan suga upp vattnet lättare. Tar du in kvistarna från naturen så chocka inte dom med att ta in dom i stugvärmen direkt utan låt vasen stå lite svalt första dagen. Andra dagen häller du ljummet vatten i vasen.

När du ser att den lilla ludna knoppen som döljer de rosa blommoran börjar att öppna sig kan du försiktigt hjälpa blomningen på traven genom att pilla bort dom. Cleo är mästare på just detta. Hon älskar att dra av magnolians ludna små vinterpyjamaser!
Det är bra om du byter vatten varannan dag, passa då på att göra en ny snittyta också. Efter ett par dagar händer det, magin och knopparna slår ut. När blommorna vissnat kommer de gröna blad på kvisten, jag tycker att även dom är superfina så släng inte kvistarna när dom blommat över utan ha lite tålamod och vänta på bladen. På kvällen ställer jag blommorna svalt, på så sätt håller sig blommorna fina längre.
Lycka till!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *