Så enklet gör du din egen kokosyoghurt


Är det något jag brukar sakna på det veganska frukostbordet så är det yoghurten. Jag behöver få i mig de där nyttobakterierna, som man hittar i yoghurt, helst varje dag. Vad du kanske inte visste är att det är superlätt att göra sin egen yoghurt och det är också fantastiskt gott! Det enda du behöver är ekologisk kokosmjölk, jag gillar Kung Markattas och Garant kokosmjölk och probiotika kapslar. Jag rekommenderar Probioplex, finns att köpa i hälsokosten.
För 5 dl kokosmjölk behöver du 1 tsk probiotikapulver.
Det är väldigt enkelt att göra yoghurten, man blandar bara mjölken och pulvret i en glasburk och täcker sen över med en kökshandduk. Det behöver kunna komma in lite luft i burken. Sen låter du  burken stå framme i rumstemperatur (24-48 timmar). Det är bra om burken står bredvid spisen eller någonstans där det är lite extra varmt i köket. Det är ganska lätt förstå när yoghurten är klar – det känner man på den ljuvliga syrliga smaken!

 

Perfekt nu till påskens långa härliga frukostar, med granola. Eller varför inte som en liten dessert, sötad med agavesirap och vanilj!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *