sann kärlek


De skära blommorna har vissnat och ligger nu gula och torra på min diskbänk som ett litet minne från förra veckan. Sakta men säker kommer de gröna späda bladen att slå ut. Naturen är i ständig förändring och visst är det vackert?

Jag var på en så spännande föreläsning igår med Advaita Stoian om kärlek. Tänk hur mycket vi ändå pratar och läser om kärlek i vardagen, nästan all musik vi lyssnar på handlar om kärlek eller kanske obesvarade kärlek? Men när man väl får frågan om vad är egentligen sann kärlek, då är det inte så lätt att besvara. Kärleken kan vara svår att hitta, och när man väl hittat den verkar den vara ännu svårare att behålla. Hur många gånger möter vi en ny kärlek bara för att se den långsamt vissna bort för att försvinna? Hur många gånger har den svallande kärleken bäddat för ett brustet hjärtat senare? Kärleken är inte en händelse, det är en källa, en kraft du har inom dig. Den har en djupt omformande kraft på hela vårt väsen. Visste du att människor som är förälskade är 40% friskare än människor som inte är förälskade, vi är också mer balanserade, starkare och mindre stressade när vi är kära. Kärleken liksom healar oss!

Blomsterkreatören Anna Gouteva sa en fin sak sist vi träffades. “När en kund köpt en bukett och frågar hur länge buketten kommer att hålla, brukar jag säga att den som frågar den frågan kan aldrig ha varit förälskad. För vem kan säga hur länge kärleken varar?”

Jag tycker att det var så fint sagt. Jag snappade också upp en del råd som Advaita delade. “Låt kärleken dö idag och låt den väckas till liv imorgon igen. Titta på din partner med nya ögon varje dag och var tacksam för det ni har istället för att fokusera på det ni inte har. Alla som har blivit berörda av kärlek vet att kärleken inte är statisk, den förändras hela tiden och för att hålla den vid liv kräver den underhåll, vi måste låta den växa och förändras. Kärleken kan liknas vi hjärtat, för att den ska överleva behöver den ständigt pumpa, livet ut annars dör den! Let love fly without hesitation, ge dig hän, det kan vara läskigt men du riskerar inget. Var kärlekskällan själv, vänta inte med att bli älskad, hjärtat frågar inte om tillstånd. Lär dig att låta ditt hjärta välja och följ alltid ditt hjärta”. 
Får ni tillfälle kan jag verkligen rekommendera föreläsningen, mycket tänkvärt och intressant ämne! Men nu hoppas jag att ni får en härlig påsk. Käka en massa ägg och choklad och glöm inte att ta hand om de ni älskar lite extra, let love fly without hesitaiton!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *