Skeppsholmen


Jag och barnen har haft som tradition att åka hem till Rom varje höst. Jag har tyckt det är viktigt att hålla kvar kontakten med barnens vänner, dom är trots allt födda där och jag vill att dom ska ha kvar sitt band och känna sig som hemma i staden. Men för att ta sig dit över en helg så måste vi ju flyga och det tar emot. Jag väger fram och tillbaka, måste vi verkligen? Hur viktigt är det? Att ta tåget är inte ett alternativ då det tar för lång tid, om man bara har en helg, och det blir dessutom jättedyrt med många byten.

Just att resa och uppleva nya platser är nog det som jag och barnen uppskattar mest att göra tillsammans och vi har rest jätte mycket. Men nu känns det inte lika självklart längre att boka 4 flygbiljetter flera gånger om året, vi måste dra ner. Jag säger inte att jag kommer att sluta flyga för det kommer jag inte att kunna med mitt jobb och jag är inte beredd att sluta helt men jag försöker att hitta alternativ och vi kommer att tänka mer än en gång före vi bordar ett plan! Alternativet denna gången vara i stället för att besöka Italiens huvudstad besökte vi Sveriges huvudstad i stället, super smidigt att ta tåget från Malmö. Fint att visa barnen vårt avlånga land och faktiskt kunna se hur natur, hus och väder skiftar under den långa resans gång!

I helgen bodde vi på Hotel Skeppsholmen, älskar att bo här. Lugnet mitt i stan, man får nästan lite skärgårdsvibbar av att bo så nära vattnet!

Det var inte bara jag som gillade hotellet…

När vi vaknade och drog upp rullgardinen möttes vi av ett magiskt vackert Stockholm klädd i ett tunt, tunt lager av årets första pudersnö.

Vi var uppe i Stockholm tillsammans med min syster och barnens kusin. Det bästa med att bo på hotell är ju frukosten och de två ensamstående hårt arbetande trebarnsmorsorna njuter då som allra mest!


Barnen var ivriga att komma ut i snön då passade jag och syrran på och tog en andra frukost i lugn och ro!

När man skrapat ihop helt Skeppsholmen och lyckats forma 10 snöbollar blir man så här lycklig!

 

Vi gick på Moderna Museet, mötte upp en fin vän, gullade med hennes bebis och åt en urgod avokadorågmacka på cafet.

Sen tog vi färgan över till Gamla Stan och strosade runt lite. Det var nog 10 år sedan jag var där, hur mysigt som helst!

Det var väldigt fint hos Christoffers blommor och jag älskar hur linda matchar så snyggt med sin gröna kappa och röda vantar!

Blev väldigt inspirerad av julskyltningen, så vackert med torkade blommor, mossa och en massa kryddor!

Sen tog vi oss vidare till Söder, gick i lite fina butiker, strosade runt och Trulsa köpte några antika prints på Söders Retro och Design där även jag blev förälskad i en jätte stor lampa som jag fortfarande tänker på..

Det blev Vietnameskt till middag och sen ponnyridning och kvällsmys på hotellet!


Tänk vad ett litet miljöombyte kan göra. Tack för en underbar helg Stockholm!

 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *