Att fira jul på bästa sätt


Jag känner mig så redo att sätta igång julmyset här hemma. Julen är min absoluta favorit tid och detta året vill jag verkligen maxa julen. De flesta tänker kanske tvärt om men jag när jag skriver maxa så menar jag att jag vill fira den fullt ut genom att vara närvarande, avslappnad och spendera en massa kvalitetstid med dom jag älskar. Jag vill ta långa sovmornar, elda i öppnaspisen, spela spel, käka frukost till lunch, lyssna på spännande poddar och ha en massa oplanerad tid med min familj. Det där med hetsen kring julklappar har vi sedan flera år slopat. Det blir upplevelser i form av en resa och något väl utvalt på Tradera i klädväg till barnen. Sen gillar jag alltid att ge bort lite extra härliga förbrukningsvaror som en lyxig handcreme, ett gott vin eller en hemkokt kola. Underbart att årets julklapp är spått att blir det återanvända plagget, ÄNTLIGEN börjar det hända saker!!

Vi har som tradition att alla (inklusive barnen) får välja en rätt att planera, inhandla och laga till julbordet. Det är någonstans det här som jag uppskattar mest med julen. Planeringen, att lägga ner tid, tanke och kärlek för att sen bjuda de du tycker om på något riktigt gott.

Dessa bilderna plåtade jag i ett samarbete mer årets ekobutik Mathem.se. Älskar att det är så enkelt att klicka hem allt jag behöver för jag lägger hellre min dyrbara tid på att laga och göra fint här hemma i stället för att ta mig till affären. På mitt glöggbord bjuder jag på saffran och apelsin våfflor som jag toppar med glögg chiasylt.

Dessa busenkla Raw Bollarna spicade jag upp med lite pepparkakskrydda och rullade dom i cashewnötter och tranbärspulver!

I år tänker jag mycket på dom som är ensamma under julen och dom som inte har allt som vi i Sverige tar som en självklarhet. I år går en stor del av min julklappsbudjet till organisationer som kan hjälpa utsatta på olika sätt. Det känns liksom som det enda rätta vi kan göra där vi som familj sitter trygga, varma framför en sprakande brasa och mumsar saffrans-våfflor med julmusik i bakgrunden. Det enda rätta!

 

Posted in Jul

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *