Stenskivan är på plats!

 
 

En matt marmorskiva i Verde Guatemala är äntligen på plats i mitt lilla kök. Jag har länge varit på jakt efter en begagnad, luskammat södra Skånes återbyggsdepåer och letat flitigt på blocket men tyvärr inte hittat någon. Tillslut beställde jag den långa gröna skönheten från Stenskivor.se och det var så smidigt och enkelt! Nu är jag väldigt glad att jag faktiskt måttbeställde en skiva så jag slipper fula skarvar och fick en i precis rätt grön ton som jag varit ute efter så länge!

Jag är väldigt nöjd med resultatet. Tänk att enkla Ikea-luckor kan bli så fina. Med sina med olika ådringar och skiftningar i luckan framhävs träets naturliga uttryck jätte fint speciellt när dom är pensel-målade i mörk färg. Färgen ger köket en känsla av tradition, kvalitet och hantverk. Jag provade med ett par olika färger men fastande ganska snabbt för Nordsjös snickerifärg S7010-G70Y

Jag har fått många frågor om kulören på väggen och det är en lite ljusare grön även den från Nordsjö och koden är S 5010-G70Y. Det är alltid svår att rekommendera en färg då den ändras mycket beroende på helheten och ljusförhållandena. Visste du förresten om att grönt är den kulör ögat kan se flest nyanser av? Så ett tips innan du väljer grön färg är att kolla hur kulören ser ut i dagsljus såväl som i lampljus på kvällen. Kulörer påverkas enormt av ljuset, både av tillgången på ljus och av vilken typ av belysning du väljer. En kulör som du sett här inne hos mig kanske inte bli lika snygg hos dig eftersom omgivningen spelar så stor roll. Ta med småburkar hem och provmåla lite innan du bestämmer dig!

Sen har vi det där med glans. Jag valt att måla med eleganta matta färger och det blir alltid snyggast tycker jag, speciellt när man målar med mörkare färger.

Nog om färg, dags att inviga det lilla köket. Nu väntar jag med spänning på att se hur vackert mässingsplåten kommer att åldras!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *