Svenskodlade tulpaner


Så lyxigt det känns med en vårig fredagsbukett med svenskodlade tulpaner! Jag band ihop denna härliga buketten i Onsdags hemma hos Daniella Witte, hon och Blomsterfrämjandet höll en inspirationskväll om just tulpaner. Visste du att den odlas nästan 160 miljoner tulpaner varje år i Sverige? Tänk på att kika efter tulpaner som är märkta med Svenskt sigill och klimatcertifierade då stöder du lantbrukare som tar ett större miljöansvar och arbetar aktivt med att minska klimatpåverkan. Bland annat drivs växthusen med fossilfritt bränsle och vägen till butiker är kortare vilket gör att tulpanerna håller längre!

Jag tycker att det är så vackert att behålla lökarna och tulpanerna håller sig så mycket längre. Jag skippade vasen helt och ställde mina lökar på en tallrik med lite vatten på. Lökarna gillar inte att stå i för mycket vatten, då ruttnar dom.

Ja, gott folk då var det fredag igen, lite jobb till sen ska jag möta upp Mia på Saluhallen och käka en god fredagslunch. I kväll har kidsen beställt pizza, tänkte prova på den här pizzan alltid kul att prova något nytt och grönkål älskar vi alla här hemma! Hoppas ni får en riktigt mysig Fredag.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *