Tadelakt och nya handukar

_MG_1953_Snapseed

När jag skulle renovera mitt badrum för ett par år sedan var inspirationen att få det så osvenskt det bara kan bli. Jag tycker vi svenskar gör väldigt tråkiga badrum.

_MG_1952_Snapseed

Vi är bra på att få det funktionellt och lättstädat men allt för ofta blir badrummen sååå tråkiga. Jag hämtade min inspiration från de Franska och nordafrikanska salle de bains. I stället för kakel på väggarna valde jag Tadelakt som är en marmorkalkpasta som man applicerar på väggar och golv. Det spacklas upp i tre lager för att sedan putsas. Det är inte bara ett vackert material att titta på, det är också slitstarkt och vatten-avstötande. Som extra ytskick har jag behandlat mina väggar med bivax.

_MG_1948_Snapseed

Älskar kombinationen av de råa kalla väggarna i kombination till den hemmagjorda varma handdukstorken i kopparrör.  Sen sätter mina nya super snygga hamamhanddukar pricken över i:et!

serialsue-trial-1-1.regular-1

En kommentar

 1. Charlotte Blom reply

  Hej
  Så fint!
  Vi funderar på tadelakt i min kommande butik och fått offert från en inredningsarkitekt och priset var skyhögt, tyckte vi på vår lilla yta på 27kvm.
  Min fråga är
  ”Målade” du själv? Var det svårt att hantera? Har du några vassa tips ? 🥰
  Hälsningar
  Charlotte Blom

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *