Trädgårds update

Det är dags att visa lite vad som händer hemma i min trädgård. Det är nu 5e året som jag spelar in Trädgårdstider under vår och sommar och tyvärr så läggs den största delen av min energi där, i vår TV-trädgård och inte hemma i min egen… Jag har alltid storslagna planer i början av våren men det är inte alltid som jag hinner med att fullfölja dom. Någon som känner igen sig?

Men Dahliorna lyckades jag driva upp i våras och har ni sett något stiligare? Nu blommar min White Perfection, lyckan på en kvist!

Jag köpte ett gäng gamla ektunnor tidigare i våras som jag har planterat en massa Dahlior i och det blev också väldigt tjusigt med en Snöflinga som väller ut en av tunnorna och den blommar fint hela sommaren. Gillar att den är självrensande och så enkel att ta hand om.

Borta på tipin växer klematisen och luktärterna långsamt men en och annan luktärt har minsann slagit ut. Det är inte en blomsterfest precis med här gäller det att ha lite tålamod.

Zinnian växer fint om än något långsamt den med, jag tror det är dags att gödsla.

Klätterhortensian bäddar fint in terassen, den har tagit sig bra och når snart ändan upp till terassstaketet.

Blommor i all ära men visst är det något alldeles fantastisk vackert med rosor? Queen of Sweden är en favorit med sina perfekta, runda och ljuvligt doftande rosa rosor.

Dom är så fina så jag vill ha dom överallt, nu står det små buketter både i badrummet, i sovrummet och på matbordet. Det är något alldeles underbart att plocka in blommor från sin egen trädgård. Juni månad är nog det ljuvligast jag vet!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *