kombucha med ingefära och mynta

I morse provsmakade jag min kombucha och den var precis lagom att tappa upp på flaskor för att smaksätta. Jag gillar min kombucha riktigt torr men denna satsen är till barnen som gillar den lite sötare och då tar jag och tappar upp den några dagar tidigare för att behålla lite av sötman. Jag var ute i trädgården i morse och skördade en rejäl bukett av mynta som spridit sig och tagit över en hel odlingslåda. Det är bara att använda ta tillvara på nu innan frosten slår till. Så denna satsen blir ingefära och mynta.

Kolla in denna fina Scobyn, och visste du förresten att en Scobyn innehåller 9 essentiella aminosyror, vilket gör den till ett fullvärdigt protein?

Vill du lära dig hur du gör din egen kombucha läs syrrans recept här! Hälften av denna satsen kommer jag att ge bort i present då flaskorna nu är fulla med underbara mjölksyrebakterier och organiska syror som är viktiga både för tarmfloran men även för en starkare hjärna. Efter tio dagars jäsning innehåller två milliliter kombucha runt två miljon bakterier! Visst är det fantastiskt och finare present kan man ju inte få!


Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *